Tarief van de huisartsen


Dr Metsu is geconventioneerd: zij houdt zich aan de afgesproken tarieven volgens het RIZIV en vraagt geen ereloonsupplementen.

Zij is ook aangenomen arts voor politie en defensie.

De huisarts in opleiding werkt onder de boekhoudkundige naam van dr Metsu, deze volgt dus dezelfde tariefregels en u mag dus ook als politie/defensie bij de haio komen.


Tarieven vanaf 1 januari 2024:


  Tarief            Remgeld (nl)  Remgeld (omnio)

consultatie voor 18u

€ 32€ 4€ 1
consultatie vanaf 18u€ 36,5€ 4 / € 11  *€ 1 / € 6  *

huisbezoek

€ 46€ 11,5€ 2,5

telefonische consultatie

€ 11,5€ 2 **€ 1 **
videoconsultatie€ 26€ 4 **€ 1 **


* indien u een globaal medisch dossier (GMD) hebt in de praktijk betaalt u 's avonds evenveel als overdag; het supplement wordt dan terugbetaald door het RIZIV.


** Telefonische en videoconsultaties kunnen enkel bij patiënten met een GMD en onder specifieke omstandigheden. Het remgeld wordt afgerekend bij de eerstvolgende fysieke consultatie. (Dit geldt niet voor een kort telefoontje met 1 simpele vraag; wel voor een uitgebreider telefonisch consult waar een anamnese of een vervolgbeleid aan gekoppeld is).


Tarief van de podoloog


Onderzoek met advies

€ 40

Onderzoek met aanmeten podologische zolen€ 60
Podologische zolen + 16j€ 180
Podologische zolen 12 - 16j€ 140
Podologische zolen -12 j€ 120
Podologische voetzorg (tot 30 min)€ 35
Podologische voetzorg (meer dan 30min)€ 40
Klachtgerichte voetzorg klein/middel/groot€ 20 / 25 / 30
Een uitgebreidere lijst vindt u op haar website.


De terugbetaling van podologische verstrekkingen en podologische zolen verschilt per mutualiteit. U kijkt dit best voor uw situatie na.

Voor podologische zorgen of zolen heeft u geen voorschrift nodig als u geen risicopatiënt bent (geen zichtbare voetafwijkingen).

Voor bepaalde patiënten (bv diabetici) is er ook een terugbetaling via het RIZIV voorzien, in dat geval is er wel een voorschrift van de huisarts nodig.