Huisarts in opleiding (haio)


Onze praktijk is sinds oktober 2021 een opleidingspraktijk. Eenzelfde huisarts in opleiding (haio) is gedurende 12 of 18 maanden aanwezig in de praktijk. Voor de periode april 2023 tot en met september 2024 is dat dokter Naomi Speelman.


Een haio is al afgestudeerd aan de universiteit en heeft een diploma van arts. Hij/zij doorloopt nu verder de specialisatie tot huisarts. Hij/zij werkt zelfstandig mee in de praktijk, u kan dus ook bij hem/haar op consultatie gaan. Naast het klinisch werk volgt hij/zij nog een opleidingsprogramma dat bestaat uit lessen, seminaries, een masterproef en bijkomende ziekenhuisstages. 

Er blijft steeds supervisie van de praktijkopleider: de haio kan altijd vragen om advies/begeleiding. Er is een gedeeld patiĆ«ntendossier en er worden dagelijks overlegmomenten voorzien. Uw huisarts blijft goed op de hoogte van alles wat er met/voor uw gezondheid gebeurt. Als u dat wenst, kan u zeker bij uw eigen huisarts terecht. Voel u volkomen vrij om het te vragen.

De haio werkt onder naam van en volgens de tarieven van de praktijkopleider: deze is dus geaccrediteerd en geconventioneerd. De praktijkopleider (en dus ook de haio) zijn aangenomen geneesheer voor politie en defensie.

Het werken in een opleidingspraktijk prikkelt elke arts om bij te blijven met de meest recente wetenschap en technieken. Zo staan we samen garant voor uw optimale zorg.