Nieuws


Sinds 1 oktober is de nieuwe praktijk open.

Dr Hannah Vastenavondt is gestart als haio. (Wat is een haio?) Het team breidde ook uit met een dietist en een podoloog. Meer info vindt u hier!Welkom


Vanaf heden werkt de praktijk met BELMOMENTEN waarop u bij voorkeur belt voor afspraken, huisbezoeken, resultaten, covidsymptomen...

Elke werkdag van 8u - 8u30, van 11u30 - 12u en van 17u30 - 18u.

Zo houden we de consultaties zo telefoonvrij mogelijk.

Bij spoedgevallen kan u uiteraard elk moment van de dag telefoneren en wordt u zo snel mogelijk geholpen.


Er worden ook zo weinig mogelijk telefonisch adviezen gegeven. Het is van belang voor een goede inschatting van uw gezondheidstoestand dat uw huisarts u persoonlijk kan onderzoeken. Er worden bij elke consultatie voldoende voorschriften verstrekt om de tijd tot een volgende voorziene consultatie te overbruggen. Als er uitzonderlijk toch documenten worden afgeleverd, gebeurt dit via Helena. Het emailadres is enkel voor administratieve doeleinden.

Covid-19 

(info 11/01/22)


Elke persoon >6j met symptomen (verstopte neus of loopneus, hoesten, keelpijn, spierpijn, grieperig gevoel, diarree of koorts/zweten) is mogelijks besmet met het coronavirus. U kan zelf een code aanmaken voor een PCR-test en een test inboeken in een testpost via via mijncoronatest.be of mijngezondheid.be. Een zelftest of een sneltest in de deelnemende apotheken kan ook, maar is minder betrouwbaar om covid-19 uit te sluiten (een positief resultaat klopt gewoonlijk wel).

Ook een quarantaine-attest en het resultaat van uw covidtest kan u via deze websites vinden.


Personen met een hoogrisicocontact (HRC) mét symptomen volgen bovenstaande weg voor testing/quarantaine.

Personen met een HRC zonder symptomen moeten sinds 10/01/22 niet altijd meer getest worden of in quarantaine gaan, afhankelijk van hun vaccinatiestatus.  Klik hier voor meer info.


Is uw testresultaat positief (= besmet), ga in thuisisolatie en contacteer uw huisarts als er bijkomende vragen zijn. U moet minstens 7 dagen in isolatie blijven (met start = dag 0; dus indien bv op woensdag start symptomen = isolatie tot en met de volgende woensdag). U mag na 7 dagen uit isolatie op voorwaarde dat u dan symptoomvrij bent.


Een duidelijke overzichtssite met alle praktische links vindt u op www.mijncoronatest.be.

Op de website van de Leuvense coronapost vindt u ook nog zeer veel praktische info.

En hier vindt u nog een handig overzicht van de verschillende test- en vaccinatiecentra in onze regio.

Raadplegingen en huisbezoeken


Raadpleging

  • Maak bij voorkeur online een afspraak. Lukt dit niet of is de online agenda volzet, dan kan u telefoneren tijdens een belmoment.
  • Er is 1 afspraak voor 1 persoon. Komt u met 2 personen, boek dan een dubbele afspraak.
  • Heeft u meer tijd nodig (bv ingreep, plaatsen spiraal), maak dan telefonisch een afspraak zodat we voldoende tijd kunnen voorzien. Voor een psychologisch gesprek, een sport- of verzekeringsonderzoek kan u een apart type afspraak online inboeken. 
  • Breng altijd uw identiteitskaart en een klevertje van het ziekenfonds mee.

Vertegenwoordigers kunnen een afspraak inboeken via het online agendasysteem van introlution (rizivnr: 1-99294-41-004).


Huisbezoek 

  • Vraag een huisbezoek telefonisch aan tijdens een belmoment in de voormiddag.
  • Huisbezoeken zijn voorbehouden voor mensen die om medische redenen niet naar de praktijk kunnen gaan. Kom op raadpleging indien mogelijk. Het werken in de praktijkruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel. Het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in de beste omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke materiaal aanwezig.